Az önátadás jógája

Sri Chinmoy jóga - Az önátadás jógájaHa csak Istent akarod, Isten Fényét és a legmagasabb Igazságot, akkor szeretném elmondani, hogy csak egy utat kell követned, ez pedig az önfelajánlás útja, az önátadás útja, az állandó odaadás útja. Ha szeretnéd megvalósítani a Végtelent, az Abszolútot, akkor kövesd az állandó és feltétel nélküli önátadás útját. Ez az önátadás, nem a lusta ember önátadása. Ez valaki olyannak az önátadása, aki dinamikus, aktív, és állandóan kész felajánlani magát, hogy azzá váljon, amivé Isten akarja, hogy váljon.

Ha a hatha jógát követed, a rádzsa jógát, a karma jógát, a bhakti jógát vagy a dzsnyána jógát, mindegy melyik utat követed, amikor eléred a célodat, olyan lesz, mintha néhány igen ízletes mangót szednél egy fáról. Megláttad a mangókat és leszedted, de a tulajdonos nincs ott.

De ha a feltétel nélküli önátadás jógáját követed, melyben az emberi akaratot felajánljuk Isten Akaratának, akkor megkapod a fa Tulajdonosát, és a Tulajdonos örömmel felajánlja a kertje minden fájának gyümölcsét.

Az önátadás jógáját bármelyik jógarendszerrel együtt és bármelyik jógarendszerben lehet gyakorolni, de aki egyedül Istent akarja, Istent a végtelen Békét, végtelen Fényt, végtelen Üdvösséget, annak minden kétséget kizáróan gyakorolnia kell az önátadás jógáját.

Sri Chinmoy

 

 

További idézetek a jógáról

Mi a jóga
Sri Chinmoy jógaútja
India mestereinek jóga-filozófiája
A három fő jógaút
Bhakti-jóga
Dzsnyána-jóga
Karma-jóga
Sri Aurobindo Integrált Jógája
Az önátadás jógája
A jóga egység
Jóga és Isten-megvalósítás
A jóga gyakorlása a mindennapi tevékenységekben
A hatha-jóga felkészülés a szellemi jógára
Hatha-jóga és rádzsa-jóga
Ki alkalmas a jógára?
Bárki gyakorolhatja a jógát?
A jóga segít mindennapi életünkben
A jóga 8 jelentős lépése
Jógivá válni
Jóga és vallás
A jóga Isten nyelve
Jóga és csodatevés
Kundalini-jóga: Az Anya-erő
Kundalini-erők felébresztése hatha-jógával
A jóga hangja és a csend hangja

 

Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy spirituális útja