Történetek Sri Chinmoy írásaiból

sri-chinmoyMindannyiunkban van egy gyönyörű virágoskert – a lélek kertje. Itt magunkba szívhatjuk minden egyes virág illatát, és felfedezhetjük saját belső énünk szépségét és határtalan szabadságát. Minden leckével, amit az élet tanít, lélek-kertünk növekszik, és egyre ragyogóbbá válik. A lélek-kertek békéje, fénye és boldogság-illata végül pedig szétterjed majd a világ széltében-hosszában.

A történetek tanításai egyszerűek, mégis az örök igazságot hirdetik: szeresd Istent, és szolgáld Őt az emberiségben; keresd a belső békét; élj egyszerűen, őszintén, tisztán és alázatosan; csendesítsd le a nyughatatlan értelmet; terjeszd ki a szívedet. A történetek közül sok India ősi múltjából ered, a többi az emberiség néhány neves alakjának életéből mond el epizódokat. Úgy érzem, ezek a keleti történetek valójában időtlenek és egyetemesek. Nagy szeretettel osztom meg őket a nyugati világ olvasóival.

Amikor kiterjesztjük magunkat, úgy érezzük, teljes létezésünk olyan lett, mint egy madár, amely a határtalan Túlvilágba száll. Miközben a gyönyör ezen birodalmában szárnyalunk, nem kötnek semmilyen korlátok. Megszabadulunk a tudatlanság hálójától, és szárnyainkat szélesre tárja a béke, az öröm és a szeretet. Minden történet elején visszatérek a madarakhoz, és különleges üzenetükhöz. Hadd repüljenek ezek a napfelkelte-madarak a szívetekben.

Sri Chinmoy

Sri Chinmoy tanító jellegű történetei

1 – Tanítás a kitartásról
2 – Vivékánanda őszintesége
3 – A hallgatás megszabadít
4 – A hétéves szív
5 – A kertész
6 – Ramesh és Gopál
7 – Gandhi páratlan őszintesége
8 – A tiszta alázat elnyeri az isteniség tanát
9 – Valóban?
10 – Egy könyörületes szív
11 – Bábar megbocsátó szíve
12 – Bábar elvesz egy életet
13 – Egy őszinte ember ígérete
14 – A király és a kard
15 – A szvámi és az érinthetetlen
16 – Ki az erősebb?
17 – Csak egy tanítványt akarok: a szívet
18 – Gandhi ásramja
19 – Együtt érző egység
20 – A haramia fia
21 – Az asszony, aki bölcsen adott hitelt
22 – Bankim Csandra egyedüli orvossága
23 – Egy szanjászi Amerikában

 

Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy spirituális útja

 

sorsnavishop banner