Shri Malay Mishra, indiai nagykövet látogatása a Sri Chinmoy Központban

amrit - indiai nagykövetség lapja

 

A látogatásról készült cikk az Indiai Nagykövetség lapjában jelent meg:

Shri Malay Mishra a Sri Chinmoy Központban

A Nagykövet látogatása a Sri Chinmoy Központban

A Nagykövet ellátogatott a Sri Chinmoy Központba, ahol találkozott Fülöp Sándorral és számos Sri Chinmoy tanítvánnyal. Ez egy lélekemelő látogatás volt a Nagykövet számára, akit meghívtak egy imákat is tartalmazó intenzív meditációra.

Magyarországon a Sri Chinmoy misszió több mint 20 éve aktív. Néhány évvel korábban a Kékestetőn egy békekő lett felállítva, Gyöngyöshöz közel, a Pilisben. A Központ szeretne egy Sri Chinmoy szobrot is felállítani, Sri Chinmoy Nyugatra érkezésének az évfordulójára. Sri Chinmoy, egy világhírű spirituális személyiség, látnok, költő és misztikus, aki számos újító módszerrel forradalmasította a spirituális gyakorlatokat és tanulást, mint a sport, festmények, könyvek, és maga is részt vett maratonokon. Négy alkalommal látogatta meg Magyarországot: 1990-ben, 1999-ben és két alkalommal 2004-ben. 1998 novemberében Magyarország a 153 országot számláló Sri Chinmoy Békevirág Nemzetek egyikévé vált. Mélyen törődve az Egyesült Nemzetek vallásközi tevékenységeivel, Sri Chinmoy 37 éven át vezette heti két alkalommal a meditációt az ENSZ New York-i székházában, és ő tartotta a nyitó meditációt az 1993-as Chicagói Világvallások Parlamentjének centenáriumán.

A képen: Shri Malay Mishra nagykövet úr Dr. Fülöp Sándorral, a Sri Chinmoy Központok elnökével. (Középen Sri Chinmoy szobra, amely Dobogókőn lett kihelyezve.)

Shri Malay Mishra és Dr Fülöp Sándor Gunagriha a középen Sri Chinmoy szobra

 

 

Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy spirituális útja