Jharna Kala kiállítás Budapesten a MÚOSZ székházban

Sri Chinmoy eredeti Jharna Kala festményei kerülnek kiállításra a budapest MÚOSZ Székházban 2011. február 9. és február 28. között.

jk-muosz-2011-13

A megnyitó ünnepségre február 9.-én 16 órakor került sor, ahol Dr. Fülöp Sándor, a magyarországi Sri Chinmoy Alapítvány alapítója köszöntötte a vendégeket.

jk_sri_chinmoy_01

Nagy megtiszteltetésnek érezzük, hogy vendégeink között üdvözölhettük Zsigmond Attilát, a Budapest Galéria Főigazgatóját, és Vadász Györgyöt, Kossuth- és Ybl díjas építészt.

Ezt követően Mr. Gauri Shankar Gupta, az Indiai Köztársaság nagykövete mondott szívből jövő köszöntőt.

jk_bp_muosz

jk_bp_muosz_9

Idézet a köszöntő beszédből:

“Jó napot kívánok! Mindenek előtt hadd mondjam el, nagyon örülök, hogy ennyi embert látok itt, nem számítottam egy ilyen nagy összejövetelre. Dr. Fülöp Sándor, az Alapítvány munkatársai és kedves magyar barátaim. Számomra személyesen ez egy nagyon fontos esemény, mert korábbi mongóliai megbízatásom alkalmával két maratont is szerveztem, hogy Sri Chinmoy gondolatait és életfilozófiáját megünnepeljük, és ő akkor még életben volt.
Ahogy tudják Sri Chinmoy 1931-ben született Indiában, valahol egy nagyon kis faluban, Chittagongban, ami a mai Bangladesh területén fekszik. (…)
1964-ben költözött New York-ba, és élete hátralevő részét az Egyesült Államokban töltötte. Ő valóban egy rendkívüli ember volt, nagy tehetség, egy géniusz, aki évszázadok során csak egyszer születik. Mindannyian tudjátok, hogy ő mit teremtett és mit tett, én csak néhány számot mondanék el. 1500 könyvet írt, 150 ezer verset, 20 ezer dalt komponált, és megközelítőleg 200 ezer festményt alkotott, és a béke érdekében 800 koncertet adott világszerte. Az ő alapvető üzenete ez volt: egyszerű élet, békés együttélés más emberi lényekkel és a természettel, és hogy érjünk el belső békét és boldogságot.
Mindamellett, hogy egy rendkívüli tehetséggel megáldott ember volt, ő egy spirituális lélek volt. Támogatta a spiritualitás eszméjét, a béke és a harmónia eszméjét, és egész életét annak szentelte, hogy testvériséget teremtsen bolygónk minden lakója között.
Valóban hálás vagyok a budapesti Sri Chinmoy Alapítványnak, hogy képviselik ezt az eszmét, és megszervezték ezt a csodálatos kiállítást. És természetesen mindannyiótoknak hálás vagyok, akik ma itt nagy számban jelen vagytok. Biztos vagyok benne, hogy mindannyian hisztek az ő gondolataiban, az üzenetében, a békéről és spiritualitásról szóló eszményében. Köszönöm szépen!”

jk_sri_chinmoy_03

Mr. Gauri Shankar Gupta, az Indiai Köztársaság nagykövetének bejegyzése a kiállítás vendégkönyvébe:

“Öröm volt számomra, hogy részt vehettem Sri Chinmoy festményeinek kiállításán, melyet a magyar Sri Chinmoy Alapítvány szervezett. Csodálatos dolog támogatni Sri Chinmoy eszményeit a békéről, szeretetről, harmóniáról és boldogságról.”

jk_muosz_01

jk-muosz-2011-11

Vészabó Noémi festőművésznő megnyitó beszéde a kiállításon
Képek a kiállításról

 

Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy spirituális útja