Sri Chinmoy Békevirágok

A Sri Chinmoy Békevirágok program részeként világszerte több mint 1100 nevezetes helyet ajánlottak a világbékének. A Békevirágok családja ezreknek szolgál mindennapi  emlékeztetőül az egyéni és nemzetközi harmóniára irányuló közös törekvésünkre.

Ennek a családnak a tagja 153 ország, melyeket az ország vezetői mint Sri Chinmoy Békevirág-Nemzetet hivatalosan a Béke-virágok program tagjának nyilvánították.

Békevirág még számos országhatár, az Egyesült Államok államainak fele, számos tartomány, több mint 200 város, bámulatos építmények, mint például a Tadzs Mahal, a Sydney Operaház, valamint természeti csodák, mint a Mt. Everest, a Fuji és a Matterhorn hegycsúcsok, a Niagara, a Victoria és az Iguacu vízesés, valamint a Bajkál tó.

Kanada Sri Chinmoy Békevirág Nemzet
(Kanada – Sri Chinmoy Békevirág Nemzet avatási ünnepsége)

“Ezek a Békevirágok a Földön minden egyes embert teljesen a sajátjuknak tekintenek, mint egyetlen békés és boldog világ-család szerves részét.”

“Egy nemzet az egyetemes test része. A test minden része szükséges, lényeges és nélkülözhetetlen. Minden nemzet az emberiség reményét, az emberiség ígéretét és az emberiség fejlődését képviseli.”

- Sri Chinmoy

A Niagara Vízesés avatótáblája:

Niagara vízesés - Sri Chinmoy Békevirág

 

Sri Chinmoy filozófiája saját szavaival
Sri Chinmoy Egység-Otthon Békefutás
ENSZ Békemeditációk
Világvallások Parlamentje
Humanitárius szolgálat
Zene és békekoncertek
Forrásművészet
Irodalom és előadások
Egységszívvel emeld fel a világot
Sport
Eszmecsere a világ vezetőivel
Kitüntetések és elismerések
Ösztönző üzenetek

 

Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy spirituális útja